IKEA apparatuur - Storingen en Foutcodes - Reparatie Wasmachine Droger Vaatwasser Nederland
er productgroep van IKEA de foutcodes...
- IKEA droger storingen
- IKEA vaatwasser storingen (AEG)
- IKEA vaatwasser storingen (Bauknecht)
- IKEA wasmachine storingen (Zanussi)
Wilt u een afspraak met een monteur?
Vind hier de witgoedmonteur bij u in de buurt!
IKEA
IKEA is een concern van Zweedse oorsprong, met vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van meubelen en woonartikelen die, meestal door de koper zelf, in elkaar gezet moeten worden.
Het concept bestaat uit het aanbieden in een keten van zelfbedieningswarenhuizen van artikelen die qua prijs behoren tot het lagere marktsegment. Nadat er maatschappelijke kritiek kwam, stelde IKEA aan haar leveranciers uit lagelonenlanden meer eisen op sociaal gebied. De firma wil bijvoorbeeld geen producten meer in haar assortiment die mede tot stand komen door kinderarbeid. Ze stelt met haar leveranciers plannen op om op gebied van het welzijn van de werknemers, en aangaande de belasting van het milieu, stapsgewijs tot verbetering te komen.
Er zijn 349 IKEA-vestigingen in 43 landen (jan 2014). 267 vestigingen in 25 landen zijn in het bezit van IKEA zelf (juli 2009), de rest bestaat uit franchises.
Geschiedenis
Het bedrijf is in 1943 opgericht door de Zweed Ingvar Kamprad. Deze was op dat moment 17 jaar oud, en had al wat geld gespaard door kleinschalige verkoop van producten aan boeren in de buurt. Hij begon een bedrijfje met geld dat hij als eindexamencadeau kreeg van zijn vader. Als naam koos hij IKEA, een samenstelling van zijn initialen (I.K.) en de eerste letters van Elmtaryd en Agunnaryd, respectievelijk de boerderij en het dorp waar hij opgroeide.
Aanvankelijk verkocht Kamprad allerlei goederen tegen een lage prijs. Het bedrijf groeide, en in 1947 begon IKEA meubels te verkopen, die in de buurt van Agunnaryd werden gemaakt. In 1951 schakelde het bedrijf geheel op meubelverkoop over. Ook verscheen toen de eerste IKEA-catalogus. In 1953 werd de eerste toonzaal geopend in de plaats Älmhult in het zuiden van Zweden, en een paar jaar later werd besloten om de klanten zelf hun meubels in elkaar te laten zetten. De grootste IKEA-winkel staat sinds 1965 in Stockholm. In 1973 werd in Zürich de eerste IKEA-vestiging buiten Scandinavië geopend.
Oprichter Kamprad staat niet meer aan het hoofd van IKEA, maar heeft nog wel een raadgevende functie binnen de Stichting INGKA Foundation.
Nederland
Op 30 november 1978 ging in Sliedrecht het eerste IKEA-woonwarenhuis van Nederland open.
In 1982 werd in Amsterdam aan de Stadhouderskade een zogenaamde cataloguswinkel geopend. Men kon er alleen kleine artikelen kopen, grotere artikelen konden worden opgehaald aan de andere kant van de stad. Daarna volgde een nieuwe 'echte' vestiging in Duiven. Op de dag van de opening stonden al om vijf uur honderden mensen te wachten voor de deur. In 1985 kon IKEA van de binnenstad van Amsterdam verhuizen naar het nieuwe bedrijventerrein Bullewijk in Amsterdam Zuidoost. In 1992 gingen de deuren van de vestigingen in Delft en in Eindhoven (Son) open. Na 1994 werd gekozen voor een snelle expansie en groei van het marktaandeel: Heerlen (1994), Utrecht (1996) en Groningen (1997, nadat daar al eerder ook een cataloguswinkel had gestaan).
Na de eeuwwisseling werd IKEA Barendrecht (2001) geopend. In datzelfde jaar werd in Oosterhout een groot distributiecentrum van IKEA geopend, dat samen met het centrum in Genk alle IKEA-vestigingen in Nederland en België bevoorraadt.
In 2002 volgde Hengelo, terwijl de vestiging in Amsterdam een verbouwing onderging. In 2003 kwam vestiging Breda erbij en werd ook de vestiging in Utrecht verbouwd. In februari 2005 werd een vestiging in Haarlemgeopend. In Groningen was na Sliedrecht tot nu toe de kleinste IKEA gevestigd. In de zomer van 2005 opende IKEA hier een nieuwe winkel, de op een na grootste van het land. Naast de winkel bevindt zich onder de Groningse vestiging het landelijke klantenreparatiecentrum, Customer Contact Center Nederland, met de telefonische informatielijn, de landelijke klachtenafhandeling, IKEA zakelijk en nog enkele andere ondersteunende reparatieafdelingen. In totaal zijn bij deze afdeling van IKEA Nederland 200 personen werkzaam.
Tussen 2006 en 2008 werd het Delftse filiaal omgebouwd tot het 'IKEA Concept Center', waar franchisenemers worden opgeleid.
Op 30 juni 2006 sloot IKEA de vestiging in Sliedrecht. De vestiging was, met 14.600 m², te klein geworden om het volledige winkelconcept uit te kunnen dragen. Op 23 augustus 2006 werd de nieuwe vestiging inAmersfoort geopend met het grootste IKEA-restaurant van Nederland. In Zwolle zou in 2009 worden begonnen met bouwen, maar door diverse juridische procedures werd dat pas voorjaar 2014. Op 18 februari 2015 werd deze vestiging geopend. In 2010 breidde IKEA Barendrecht uit en werd meer dan 10.000 vierkante meter groter. Het bedrijf is ook van zins zich in Zaandam te vestigen; in maart 2013 tekende het daartoe een intentieovereenkomst.
België
In 1984 opende IKEA zijn eerste vestigingen in België in Zaventem en Ternat. Daarna volgden Hognoul (1985, bij Luik), Wilrijk (1985, bij Antwerpen), Arlon-Sterpenich (2005), Anderlecht (Brussel) (2005), Gent (2008) ,Hasselt (3 februari 2016) en Bergen (10 februari 2016).
De vestiging van Zaventem verhuisde in 2002 naar een nieuw gebouw op het industrieterrein, op enkele honderden meters van de vorige vestiging. In deze vestiging vindt men ook het Reparatie Office en Customer Reparatie Centre van IKEA BE. De opening van IKEA Gent viel samen met de sluiting van de vestiging in Ternat. in 2011 breidden IKEA Hognoul en IKEA Anderlecht hun vestiging uit, en ging IKEA Wilrijk naar een nieuw gebouw dat net naast het oude gebouw werd gebouwd. Daarvoor moest een deel van het oude gebouw gesloopt worden. In Genk heeft IKEA een groot distributiecentrum.
Concept
In elke winkel van het concern staat, vaak bij zowel de personeels- en de klanteningang, het mission statement groot op een muur geschreven: 'Het aanbieden van een zo breed mogelijk assortiment functionele woonartikelen van een goede vormgeving, tegen zulke lage prijzen dat zo veel mogelijk mensen in staat zijn deze artikelen te kopen'.
Een onderdeel van het IKEA-concept is mechanische verkoop, dat inhoudt dat er meestal geen verkoper nodig is om een klant aan zijn gewenste artikel te helpen. Op het prijskaartje dat aan het artikel hangt, kan een klant zien waar hij het artikel kan nemen, zij het een bepaalde afdeling, het zelfbedieningsmagazijn voor de kassa's of dat een klant naar een verkoopbalie toe moet en dat het artikel na afrekenen voor de klant wordt klaargezet bij een afhaalbalie of extern magazijn (talon). Het is dus ongebruikelijk dat een verkoper een klant benadert.