Er zijn veel manieren om op je energieverbruik van een Wasdroger of Droger te besparen.

Wilt u een afspraak met een monteur?

Vind hier de witgoedmonteur bij u in de buurt!Besparen op het energieverbruik van je wasdroger en of droger

 • 1. Gebruik de droger zo min mogelijk. Hang je was te drogen op als dit mogelijk is.
  Drogers verbruiken veel energie. Door bijvoorbeeld een kwart van al de spullen die je normaal gesproken in de droger doet op te hangen, bespaar je al snel zo’n 150 kWh (ongeveer 30 euro) per jaar.
   
 • 2. Laat was die je stijkt niet te droog worden. Het is namelijk makkelijker om te strijken als de was nog een beetje vochtig is.
  Kleding strijken die nog licht vochtig is gaat veel makkelijker dan kleding strijken die volledig droog is. En het mes snijdt aan twee kanten: je hoeft de droger én het strijkijzer minder lang te gebruiken.
   
 • 3. Let bij de aanschaf van een (nieuwe) droger goed op het energieverbruik.
  Een droger is een van de grootste energieverbruikers binnen een huishouden. Het energielabel kan een enorm verschil maken. Het is dus zeker de moeite waard om bij de aanschaf van een droger goed op het het energieverbruik te letten.
   
 • 4. Als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Gebruik de droger dan zoveel mogelijk tijdens het daltarief. 
  Door te drogen tijdens het daltarief bespaar je natuurlijk geen energie. Door de lagere energietarieven tijdens deze uren zorg je wel voor een lagere energierekening.
   
 • 5. Laat de was eerst goed centrifugeren in de wasmachine.
  Laat de wasmachine de was zo goed mogelijk centrifugeren. Zo gaat de was al een stuk minder nat de droger in en gebruik je in totaal (wassen en drogen samen) minder energie.
   
 • 6. Blijven er nog lampjes branden? Zet de droger na het drogen helemaal uit.
  Zet de droger na het drogen altijd helemaal uit. Let erop dat er geen lampjes op de droger blijven branden. Sluipverbruik is zonde van de energie.