Er zijn veel manieren om op het energieverbruik van de Vaatwasser te besparen

Wilt u een afspraak met een monteur?

Vind hier de witgoedmonteur bij u in de buurt!Besparen op het energieverbruik van je vaatwasser

 • 1. Let bij de aanschaf van een (nieuwe) vaatwasser goed op het energieverbruik.
  De vaatwasser is een van de grootverbruikers binnen een huishouden. Er zitten flinke verschillen in energieverbruik tussen diverse modellen. Door hier goed op te letten bij het aanschaffen van een vaatwasser kun je jezelf verzekeren van een zo laag mogelijk energieverbruik.  
   
 • 2. Ga efficiënt om met de vaatwasser. Gebruik hem pas als hij goed vol is.
  Door de vaatwasser pas aan te zetten als hij vol is, hoef je hem minder vaak te gebruiken. Bij een grootverbruiker als de vaatwasser levert dit een flinke besparing op.
   
 • 3. Zet de temperatuur niet hoger dan nodig.
  Een wasprogramma met een hogere temperatuur maakt beter schoon. Het is zonde om zo’n hoge temperatuur te gebruiken als dit eigenlijk niet nodig is. Kies het juiste programma afhankelijk van hoe vies de vaat is en gebruik de hoogste temperaturen zo min mogelijk.
   
 • 4. Als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Gebruik de vaatwasser dan zoveel mogelijk tijdens het daltarief. 
  Door te drogen tijdens het daltarief bespaar je natuurlijk geen energie. Door de lagere energietarieven tijdens deze uren zorg je wel voor een lagere energierekening.
   
 • 5. Blijven er nog lampjes branden? Zet de vaatwasser na het wassen helemaal uit.
  Zet de vaatwasser na het wassen altijd helemaal uit. Let erop dat er geen lampjes op de vaatwasser blijven branden. Sluipverbruik is zonde van de energie.